Glutenvrij eten bij The Prince

Er zijn steeds meer mensen die (vrijwillig) glutenvrij eten. Wat we vervolgens zien is dat heel veel restaurants hierop inspelen door ‘glutenvrije producten’ op de kaart te zetten, terwijl de kok lang niet altijd de kennis en de middelen heeft om 100% glutenvrij te koken. Iemand die vrijwillig glutenvrij eet, hoeft het niet zo serieus te nemen. Iemand met coeliakie heeft een intolerantie voor gluten en kan dit absoluut niet verdragen. Het is dus erg belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan, anders is de avond al snel verpest. Iemand met coeliakie verdient namelijk een net zo’n leuke avond als iemand die dit niet heeft.

Waarom zijn gluten zo lastig?

Mensen met coeliakie kunnen niet tegen gluten. Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in vele granen, waaronder tarwe, rogge, gerst en spelt. Deze granen en andere grondstoffen zitten in ontzettend veel producten verwerkt. Als restaurant is het daarom moeilijk om glutenvrij te koken. Of het product waarmee gekookt wordt is niet glutenvrij, of er vindt kruisbesmetting plaats: het eten wordt besmet met gluten. Als iemand met coeliakie vervolgens met besmet eten in aanmerking komt (een kruimel kan al genoeg zijn), kan diegene ziek worden als gevolg van een ontstekingsreactie in de dunne darm. Kruisbestemming moet dus voorkomen worden.

The Prince is gespecialiseerd in glutenvrije gerechten

Bij The Prince in Eindhoven zijn we gespecialiseerd in het bereiden van glutenvrije gerechten. Omdat we er simpelweg verstand van hebben kunnen we coeliakiepatiënten een zorgeloze avond bezorgen. Om kruisbestemming te voorkomen maken we gebruik van een aparte werkbank. Hier worden uitsluitend glutenvrije gerechten gemaakt. De kok wast zijn handen grondig en maakt uitsluitend gebruik van eigen materialen. Denk aan papieren wegwerphanddoeken, eigen snijplanken, messen en ander eigen keukengerei. We maken gebruik van de lekkerste glutenvrije producten, die gescheiden worden bewaard van de andere producten. Zo kan er nooit een kruisbesmetting plaatsvinden. Bij The Prince hebben we zelfs een eigen oven, die speciaal gebruikt wordt voor alle glutenvrije gerechten.

Kom zorgeloos glutenvrij bij ons eten

Een kruimel gluten kan al genoeg zijn om de avond van iemand met coeliakie te verpesten. Daarom hebben we bij The Prince in Eindhoven een speciale, uitgebreide menukaart die 100% glutenvrij is. Hier vindt u tientallen kleine voorgerechtjes, hoofdgerechtjes, bijgerechtjes, nagerechtjes en nog veel meer. Alles wordt met zorg bereid door onze ervaren koks op onze speciale werkbank. Zo kunnen we u ervan verzekeren dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt en dat u een zorgeloze avond bij ons heeft. Neem dus gerust contact met ons op voor een reservering, of reserveer nu eenvoudig online. We verwelkomen u graag.